Nyheter

Langarm vs. Kortarmsoppheng: Fordeler og ulemper med hver

 

Langarm vs. Kortarmsoppheng: Fordeler og ulemper med hver

Det er flere variabler å vurdere når det gjelder løftesett, inkludert lengde, lenker, støt og størrelsen på dekkene du har plass til. Før du begynner, må du finne ut om du trenger et sett med lang eller kort armløft. Hva er forskjellen, og er det noen fordeler med den ene fremfor den andre? Se her for en sammenligning av fjæring med lange armer og korte armer!

Forskjellen mellom korte og lange armløftsett

Lagerkontrollarmfestet er festet til en kort armløft. Vinkelen som dannes av armen og tyngdekraften nedover avtar etter hvert som lengden på det korte armløftet øker. Dette er det begrensende problemet for korte armhevinger: hvis armvinkelen er for ekstrem, blir kraften som påføres til og fra kjøretøyet for vertikal.

En større vertikal enn horisontal kraft i et oppheng har en rekke ulemper. For eksempel belaster vertikale krefter fjæringen ved gjentatte ganger å skyve den opp og slå den oppover for hver støt. I tillegg må motoren jobbe hardere for å drive bilen fremover eller bakover siden den prøver å grave seg ned i bakken i stedet for å skyve den langs.

Sett med korte armløft

Så lenge løftesettet med korte armer er riktig installert, vil det ikke føre til merkbare endringer i kjøringen eller håndteringen av kjøretøyet. Det er verdt å merke seg at hvis du ønsker et høyere løft med et sett med kort armløft, kan du alltid installere fallbraketter for å senke punktet der armen festes til akselen. Husk at fallbraketter vil redusere bakkeklaringen, noe som vil redusere effektiviteten på ustabil, steinete grunn.

Langarmløftsett

Lange armløfter kommer i forskjellige stiler, så det er viktig å forstå forskjellene før du kjøper en. Lange armløfter har den ulempen at de «henger opp» når man kryper over enorme hindringer, i tillegg til prislappen. En lang armløft må festes lenger bak på kjøretøyet for å gjøre armvinkelen jevnere, og bruker mer plass enn en kort armløft. Dette kan være et stort problem for stein crawlere.

En annen ulempe med lange armløfter er at de er vanskelige å fjerne når de først er installert. Installasjon krever avkutting av lagerbrakettene og sveising på nye braketter lenger bak langs kjøretøyets ramme. Etter det er det nesten umulig å gå tilbake til et kort armløft. Lange armer gir imidlertid en jevnere tur og er veien å gå for enhver type "gå fort" offroad.

Selv om det kan være vanskelig å velge mellom fjæring med lang arm og kort arm, håper vi at disse fordelene og ulempene har vært nyttige for deg! Hvis du ønsker å kjøpe en hvilken som helst type ettermarkeds øvre kontrollarmer for løftede lastebiler, husk å ta kontakt med Supreme Suspensions® i dag!

← Forrige innlegg
Neste innlegg →